Duurzaam op vakantie met een elektrische T2-bus

14 juni 2020

In 2020 duurzaam op vakantie? Nu kun je op pad met een elektrische variant van de klassieke Volkswagen T2-bus. Schilder Electric bouwde voor de Nederlandse startup evan na een succesvolle crowdfundingactie de eerste klassieke Volkswagen T2-bus om tot elektrische campervan.

Niet meer vliegen
Pjotr Sillekens – co-founder van evan – vindt duurzaamheid ook belangrijk. Hij wil zelf niet meer vliegen en kocht een campervan. Door zijn achtergrond in duurzame mobiliteit besloot Sillekens uit te zoeken of hij de camper elektrisch kon maken. Al snel bleek dat dit idee te duur was als je maar een paar weken per jaar met de camper op vakantie gaat. Samen met Erik van Berkel bedacht Sillekens het idee om meerdere campervans te kopen, deze om te bouwen naar elektrische campers en ze vervolgens te verhuren, zodat het financieel rendabel wordt.

Crowdfunding
Samen startten de TU Delft-alumni het bedrijf evan. Met de crowdfundingcampagne op CrowdAboutNow haalde evan in februari binnen twee weken het doelbedrag van €50.000 op. Nu de eerste camper is omgebouwd is het eerste elektrische Volkswagen-busje te huur via de website Goboony.

Over het busje
Het elektrische Volkswagenbusje is te huur vanaf €175 per nacht en biedt plek aan vier personen. De camper is van alle gemakken voorzien: tafel en stoelen, een fietsendrager, keukeninventaris, een koelkast, luifel, verwarming en zonnepanelen. Zo komen huurders nooit zonder stroom te zitten. De camper is verzekerd en internationale pechhulp is eveneens inbegrepen. Binnenkort worden er nog meer elektrische Volkswagenbusjes toegevoegd aan het aanbod van evan en Goboony.